Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç harcı için;
- 1 adet soğan
- 300 gram kıyma
- 1 bağ ıspanak
- Tuz
- Karabiber
İç sos için;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6-7 kaşık yoğurt
- 2 adet yumurta (1 tanesi üstü için)
Kıymalı Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları güzelce yıkayalım ve doğrayalım.
- İlk olarak tavaya yağı soğanı ve kıymayı alalım kavuralım.
- Ispanakları tavaya dökelim ve ıspanaklar diriliğini kaybedene kadar pişirelim.
- Yufkaları 4 modüle bölelim.
- İç sosu 2 kasık dökelim ve ıspanaklı harcımızı serpiştirelim.
- Geniş olan yerden saralım ve rulo formunu verelim.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Kalan yoğurtlu harcın içine yumurta kırıp cırpalım ve üstüne guzelce dökelim.
- İsteğe bağlı çörekotu ve susam dökebilirsiniz.
- 180derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Kıymalı Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



