Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 300 gram kıyma
  • 1 bağ ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber

İç sos için;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-7 kaşık yoğurt
  • 2 adet yumurta (1 tanesi üstü için)

Kıymalı Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları güzelce yıkayalım ve doğrayalım.
  2. İlk olarak tavaya yağı soğanı ve kıymayı alalım kavuralım.
  3. Ispanakları tavaya dökelim ve ıspanaklar diriliğini kaybedene kadar pişirelim.
  4. Yufkaları 4 modüle bölelim.
  5. İç sosu 2 kasık dökelim ve ıspanaklı harcımızı serpiştirelim.
  6. Geniş olan yerden saralım ve rulo formunu verelim.
  7. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim.
  8. Kalan yoğurtlu harcın içine yumurta kırıp cırpalım ve üstüne guzelce dökelim.
  9. İsteğe bağlı çörekotu ve susam dökebilirsiniz.
  10. 180derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Kıymalı Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Çiğ Köfte
Patates Köftesi
Trakya Usulü Piliç Kapama
İddaa Ediyorum Daha Çıtırı Yok Patatesli Buzluk Böreği
Vişneli Cevizli Pancar
Nohutlu Sulu Köfte
Hdabla | © 2024 |