Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

İçi için;

  • 2 bağ ıspanak
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber

Yufkaya sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Kıymalı Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kıymayı kavuruyoruz ve soğanı ekliyoruz.
  2. Yıkayıp kestiğimiz ıspanağı bir iki cins döndürüp kavuruyoruz. Çok kavurmayın, ıspanak erir.
  3. Yufkayı serip hazırladığımız sosu üzerine sürüyoruz.
  4. Yufkayı ikiye katılıyoruz ve tekrar sos sürüyoruz.
  5. İç harcımızı koyup, rulo yapıyoruz.
  6. Tepsimize yerleştiriyoruz ve üzerine yumurtanın sarısını sürüp üzerine susam ve çörek otunu serpiyoruz.
  7. 180 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Siz denetimli pişirin.Afiyet olsun. 🌷.

Kıymalı Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Profiterol (Videolu)
Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye
Diyarbakır Usulü Kuzu Kaburga Dolması
Nefis Karnabahar Salatası
Çilekli Smoothie Kasesi
Kornişon Turşu
Hdabla | © 2024 |