Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
İçi için;
- 2 bağ ıspanak
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
Yufkaya sürmek için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Kıymalı Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymayı kavuruyoruz ve soğanı ekliyoruz.
- Yıkayıp kestiğimiz ıspanağı bir iki cins döndürüp kavuruyoruz. Çok kavurmayın, ıspanak erir.
- Yufkayı serip hazırladığımız sosu üzerine sürüyoruz.
- Yufkayı ikiye katılıyoruz ve tekrar sos sürüyoruz.
- İç harcımızı koyup, rulo yapıyoruz.
- Tepsimize yerleştiriyoruz ve üzerine yumurtanın sarısını sürüp üzerine susam ve çörek otunu serpiyoruz.
- 180 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Siz denetimli pişirin.Afiyet olsun. 🌷.
Kıymalı Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








