Kıymalı Hünkar Beğendi

Kıymalı Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

Kıymalı harç için;

  • 150 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Sıvı yağ
  • Sıcak su

Hünkar beğendi için ;

  • 4 adet közlenmiş patlıcan (ben buzluktan kullandım )
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı kaşar ( rendelenmiş )

Kıymalı Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar yemeğimizi yapmaya birinci kıymalı harcından başlayalım.
  2. Uygun bir tavaya yağ soğan sarımsak ve biberi alıp soteleyelim.
  3. Sonra kıymayı ekleyelim ve kavuralım.
  4. Ardından salça ekleyelim ,kokusu çıkana kadar kavuralım ,ardından domates ve baharatları ekleyelim kavuralım.
  5. Sonra bir ölçü su ekleyelim bir iki taşım kaynatalım ve ocağın altını kapatalım harcımız hazır.
  6. Harç dinlenirken beğendiği hazırlayalım közlenmiş patlıcanları küp küp doğrayalım uygun tavaya tereyağ ve unu alalım kokusu çıkana kadar kavuralım .
  7. Sonra içine sütünü ekleyip yoğunlaşana kadar kavuralım sonra içine patlıcan ve kaşarı ekleyip karıştıralım baharatlarını da ekleyip ocağın altını kapatalım.
  8. Tabağa evvel beğendiği sonra üzerine kıymalı harç koyup servis edelim deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim.

Kıymalı Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Butik Kurabiyeleri
Tahinli Kadayıflı Çıtır Kurabiye
Fit Tatlı
Brownie Kurabiye
Latte
Lokmalık Poğaça
Hdabla | © 2025 |