Kıymalı Hıngel Mantı

Kıymalı Hıngel Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harcı;
- 250gram kıyma
- Soğan
- Tuz
- Karabiber
Kıymalı Hıngel Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tüm materyalleri bir kaba alıp hamurumuzu yoğuralım ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur olmayacak bi kenara alıp dinlenmeye bırakalım akabinde 3 e kısım dinlendirip kullanabiliriz.
- Kıymalı iç harcı yapmak için; soğanları minik minik doğrayalım ben el blenderi kullanıyorum bunun için içinde çiğ kalmaması için tuzunu baharatını atıp karıştıralım iç harç hazır.
- Bezeleri unlu tezgaha alalım merdane yardımı ile açalım. Hıngel hamuru çok ince olmaz ancak çokta kalında olmaz yeteri kadar açıp su bardağı yardımı işe yuvarlaklar keselim (ben kesilen atık olan hamuru tekrar yuvarlıyorum bunları kapatana kadar dinlenmiş olunca tekrar açılıyor ziyan olmamış oluyor )
- Bir tepsiye un serpelim yaptığımız mantılar yapışmaması için. İç harcımızı yuvarlak kestiğimiz hamurlara yeteri kadar koyalım ve haldeki üzere örgü formu yapalım bir sağdan bir soldan katlandığında bu hali alıyor. Hamur bitene kadar tekrarlıyoruz bu süreci.
- Buzluğa atmak isterseniz mantıları dizdiğimiz tepsiyi bu hal buzluğa atıyoruz donduğunda buzdolabı poşetine koyup buzlukta muahafaza edebiliriz dondurmadan koyarsak yapışır birbirine.
- Haşlama suyuna tuz atıp kaynatalım hazır olan mantıları içine atıyoruz yüzeye çıkınca pişmiş oluyor. Tereyağına pulbiber, nane atıp, kızdıralım üzerine döküp, sıcak servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Kıymalı Hıngel Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




