Kıymalı Gül Böreği

Kıymalı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için;

  • 150 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

İçi için:

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates rendesi
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Kimyon

Kıymalı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak her yufkayı 4 e bölelim.
  2. Daha sonra böreğin içini hazırlayalım.
  3. Kıymayı 2 yemek kaşığı sıvı yağla tavada kavuralım.
  4. Daha sonra soğanı doğrayıp ekleyelim.
  5. Patatesi rendeleyip kavurmaya devam edelim.
  6. Baharatlarınıda koyup soğuduktan sonra kullanalım.
  7. Yufkayı 4 e bölüp, yağlı sostan yayalım.
  8. Geniş tarafına kıymalı harçtan yayıp, rulo halinde saralım.
  9. Gül böreği formunda kendi etrafında çevirip tepsiye sıralayalım.
  10. Kalan yapılı sosa yumurta sarısı ekleyip, böreklerin üstüne sürelim.
  11. Susam serpip 200derecede pişirelim. Afiyet olsun 🤩.

Kıymalı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Kıvamında İstiridye Tatlısı
Çıtır Çıtır Cevizli Ev Baklavası
Sütlü Biber
Sütlü Şerbetli Tatlı
Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet)
Çilekli Mousse Pasta (İster Dondur İster Pasta Yap) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |