Kıymalı Dolma
Kıymalı Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- Salamura yaprak
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 15-20 kol maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Sosu için;
- 1 su bardağı tane sumak
Kıymalı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı tane sumağın üzerine sıcak su döküp, bırakıyoruz.
- İç harcı için tüm gereçleri koyup, karıştırıyoruz.
- Patlıcan kabak ve yaprak sarmasını sarıp, dilerseniz biberde ekleyebilirsiniz doldurup, tencereye koyuyoruz.
- Sumağı üzerine döküp, yeniden 1 su bardağına yakın üzeri taşmayacak formda su ekliyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
Kıymalı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












