Kıymalı Dolma

Kıymalı Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • Salamura yaprak

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 15-20 kol maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için;

  • 1 su bardağı tane sumak

Kıymalı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı tane sumağın üzerine sıcak su döküp, bırakıyoruz.
  2. İç harcı için tüm gereçleri koyup, karıştırıyoruz.
  3. Patlıcan kabak ve yaprak sarmasını sarıp, dilerseniz biberde ekleyebilirsiniz doldurup, tencereye koyuyoruz.
  4. Sumağı üzerine döküp, yeniden 1 su bardağına yakın üzeri taşmayacak formda su ekliyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.

Kıymalı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Renk Renk Lezzet Soteli Patates Salatası
Etli Kuru Fasulye
Ayva Tatlısı
Domates Soslu Karidesli Makarna
Bozcamda Patates Dizmesi
Sarımsak Soslu Kaşarlı Mantar
Hdabla | © 2025 |