Kıymalı Çökertme
Kıymalı Çökertme Tanımı İçin Malzemeler
Kıymalı karcı için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 1 kaşığı karışık biber domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4 adet patates
Kızartmak için;
- Bir ölçü sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
Üzeri için;
- Bir tutam doğranmış maydanoz
Kıymalı Çökertme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyup ince ince doğruyoruz ,yıkayıp süzüyoruz ,kızgın yağda kızartıp servis tabağına alıyoruz.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ koyuyoruz ,üzerine ince doğranmış kuru soğan ve kıymayı ek edip bir ölçü kavuruyoruz.
- Ardından ince doğranmış sivri biber ek edip bir ölçü daha kavururuz ,ardından salça ve baharatları ek edip bir ölçü daha kavuruyoruz.
- Patateslerin üzerine kıymalı harçtan döküyoruz, kıymalı harcın üzerine sarımsak ve yoğurt karışımından döküyoruz.
- Uygun bir tavaya tereyağını alıp eritiyoruz, üzerine salçayı ek edip bir ölçü kavuruyoruz.
- Ardından kekik ilave ediyoruz, suyla kıvamını açıyoruz ,akıcı bir kıvam olacak biçimde yapıyoruz.
- En son yemeğin üzerine döküyoruz üzerine ince doğranmış maydanoz ile servis yapıyoruz afiyet olsun.
Kıymalı Çökertme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







