Kıymalı Çökertme

Kıymalı Çökertme Tanımı İçin Malzemeler

Kıymalı karcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kaşığı karışık biber domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 adet patates

Kızartmak için;

  • Bir ölçü sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için;

  • Bir tutam doğranmış maydanoz

Kıymalı Çökertme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri soyup ince ince doğruyoruz ,yıkayıp süzüyoruz ,kızgın yağda kızartıp servis tabağına alıyoruz.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağ koyuyoruz ,üzerine ince doğranmış kuru soğan ve kıymayı ek edip bir ölçü kavuruyoruz.
  3. Ardından ince doğranmış sivri biber ek edip bir ölçü daha kavururuz ,ardından salça ve baharatları ek edip bir ölçü daha kavuruyoruz.
  4. Patateslerin üzerine kıymalı harçtan döküyoruz, kıymalı harcın üzerine sarımsak ve yoğurt karışımından döküyoruz.
  5. Uygun bir tavaya tereyağını alıp eritiyoruz, üzerine salçayı ek edip bir ölçü kavuruyoruz.
  6. Ardından kekik ilave ediyoruz, suyla kıvamını açıyoruz ,akıcı bir kıvam olacak biçimde yapıyoruz.
  7. En son yemeğin üzerine döküyoruz üzerine ince doğranmış maydanoz ile servis yapıyoruz afiyet olsun.

Kıymalı Çökertme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hint Pare (Mutlaka Deneyin)
Fırında Piliç Çıtır Pirzola
Tuzlu Kurabiye
Bıçak Tatlısı
Düğürcük Çorbası
Şeftali Ve Nektarin İle Dondurma
Hdabla | © 2025 |