Kıymalı Çıtır Börek
Kıymalı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 300gr kıyma
- Yarım bardak dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 kaşık sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı için sıvı yağ ve soğanı kavurup içine kıymayı ek edip uygunca ezelim.
- Kavrulan kıymaya baharatları ek edip ocağın altını kapatıp soğumaya alalım.
- Daha sonra sosunu geniş bir kapta çırpalım,tezgaha yufkayı açıp sosu fırça yardımıyla sürelim.
- Yufkayı görseldeki üzere ikiye katlayıp tekrar üzerine sos sürelim. Yufkanın ucuna iç harcı koyup kenarları içe kıvırarak saralım.
- 4 eşit kesime kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 4 yufkayada tıpkı süreci uygulayıp kalan sosu azar azar böreğin en üstüne gezdirelim. (hepsini birden aktarmayın çektikçe gezdirin).
- En üste yumurta sarısı sürüp ısıtılmış fırında 170 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim. ( tıpkı tarifle iç harcının ıspanaklı olanınıda yaptım).
Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














