Kıymalı Çiğ Börek
Kıymalı Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 5 su bardağı un
Kıymalı iç harç için;
- 500 gram dana kuzu kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kıymalı Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için tüm gereçleri yoğurma kabına alalım.
- Unu denetimli ekleyelim markadan markaya farkedebiliyor. Güzelce yoğuralım.
- Üzerini örtüp 40 dk mayalanmaya bırakalım.
- Bu ortada iç harcı hazırlayalım.
- Tavaya kıymamızı alalım,suyunu salıp çekinceye kadar karıştıralım.
- Ardından sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Doğranan soğan,sarımsak,biberide ekleyelim. Kavuralım.
- Son olarak tuz ve baharatlarını ekleyip altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu alalım bezelere bölüp, şekillendirip iç harcını ekleyip kapatalım.
- Önceden ısıtılmış yağda önlü gerili olarak kızartalım.
- Yumuşacık ve çok lezzetli oluyor. Buzluğa da atabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun🌸.
Kıymalı Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















