Kıymalı Bostan Patlıcanı Tarifi
Kıymalı Bostan Patlıcanı Tanımı İçin Malzemeler
Patlıcanlar için:
- 3 adet bostan patlıcanı
- Tuz
Kıymalı iç harç:
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan (küçük doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 2 adet domates ya da 1 çay bardağı domates sosu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Üzeri için:
- 1 adet domates (dilimlenmiş)
- 2-3 adet yeşil biber
Sos için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Meze için;
- ️Patlıcan iç kısımları
- ️2 adet közlenmiş kapya biber
- ️Tuz
- ️4 kaşık yoğurt
- ️2 diş sarımsak
Kıymalı Bostan Patlıcanı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp sap kısmını kesmeden ortadan 2 ye keselim.
- İç kısımlarını bir tatlı kaşığı yardımıyla oyup tuzlu suda acısının çıkmasını sağlayalım. 20 dk kâfi.
- Sonrasında patlıcanları kurulayıp pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Zeytinyağı sürüp 180 derece fırında 15-20 dk pişmeye bırakalım.
- Zeytinyağında doğradığımız soğanları, biberleri soteleyelim.
- Sarımsağı ekleyip karıştıralım.
- Kıymayı katıp kavuralım.
- Son olarak domates sosu ve baharatları ek edelim.
- Patlıcanlar rengi dönüp yumuşayana kadar pişirdikten sonra, fırından çıkaralım.
- Borcam içerisine patlıcanları dizip kıymalı harç ekleyelim.
- Son olarak domates dilimi ve biberle süsleyelim. Sıcak suyla salça ve tuzu karıştırıp borcamımıza ek edelim.
- Tekrar fırına gönderelim.
- 180°c fırında domatesler 20 dk kadar pişirin.
- Patlıcanların iç kısmını da fırın kabına alıp patlıcanlarla birlikte 20 dk pişmesini sağlayalım.
- Daha sonra çatalla ezip ince kestiğimiz közlenmiş kapya biber ve sarımsaklı yoğurtla tuz ekleyip karıştıralım. Mezeyi sunum sırasında tahin ve susamla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun. Tanımı deneyenlerden fotoğraf ve yorumlarını bekliyorum. 🥰.
Kıymalı Bostan Patlıcanı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















