Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet dolmalık biber

İç gereci;

  • 2 çay bardağı pirinç
  • 200 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Sos gereçleri;

  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1,5 su bardağı soğuk su

Kıymalı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçi ,nişastası gidene kadar yıkayalım, kıymayı ek edip üzerine incecik ufak ufak doğranmış soğan ve maydanozu ve başka iç gereçlerin tamamını ekleyelim.
  2. Elimizle hamur yoğurur üzere düzgünce karıştırıp bütün materyallerin özdeşleşmesini sağlayalım.
  3. İçini boşalttığımız biberlerin içlerine biraz boşluk kalacak formda dolduralım.
  4. Domatesleri kabuğuyla birlikte biberlerin ağzını örtecek biçimde kpatalım. Tencere dizelim.
  5. Sos için gereçleri uygun bir kasede karıştıralım,biberlerin ortasından dökelim.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp yemek kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra orta ateşte pişmeye bırakalım.
  7. Pişip pişmediğini biberlere hafif bir biçimde bıçak bitirarak denetim edebilirsiniz.
  8. Piştiğinde 20 dk dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun yorumları ve takiplerinizi bekliyorum sevgiyle kalın.

Kıymalı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yılbaşı Soframız
Tahin Pekmezli Kek
Damla Çikolatalı Muffin
Antep Kurabiyesi
Fındıklı Kurabiye (Unsuz Ve Yağsız)
Şeftali Tatlısı
Hdabla | © 2025 |