Kıymalı Biber Dolması
Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet dolmalık biber
İç gereci;
- 2 çay bardağı pirinç
- 200 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Bir tutam maydanoz
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sos gereçleri;
- Yarım yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 damla limon suyu
- 1,5 su bardağı soğuk su
Kıymalı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçi ,nişastası gidene kadar yıkayalım, kıymayı ek edip üzerine incecik ufak ufak doğranmış soğan ve maydanozu ve başka iç gereçlerin tamamını ekleyelim.
- Elimizle hamur yoğurur üzere düzgünce karıştırıp bütün materyallerin özdeşleşmesini sağlayalım.
- İçini boşalttığımız biberlerin içlerine biraz boşluk kalacak formda dolduralım.
- Domatesleri kabuğuyla birlikte biberlerin ağzını örtecek biçimde kpatalım. Tencere dizelim.
- Sos için gereçleri uygun bir kasede karıştıralım,biberlerin ortasından dökelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp yemek kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Pişip pişmediğini biberlere hafif bir biçimde bıçak bitirarak denetim edebilirsiniz.
- Piştiğinde 20 dk dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun yorumları ve takiplerinizi bekliyorum sevgiyle kalın.
Kıymalı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














