Kıymalı Bezelye Yemeği

Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo bezelye (içi çıkarılmış, ayıklanmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 küp şeker (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanı, havucu ve patatesi küp formunda doğrayın. Sarımsakları da minik minik doğrayın. Zeytinyağında evvel havuç, soğan ve sarımsağı soğanlar ölene kadar çevirin.
  2. Patatesleri ekleyip biraz daha kavurun. Kıymayı ekleyin. Kıyma kavrulunca salçaları ekleyip 5 dakika kadar ocakta karıştırın.
  3. Bezelyeleri, tuz, karabiber, kırmızı toz biberi ve küp şekerleri ekleyin. Yemeğin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynayınca altını kısıp bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zerdeçallı Kış Sebzeli Pirinç Pilavı
10 Dakikada Poğaça
Sponfoul
Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça (Hızlı Ve Pratik)
Bademli Kurabiye (İçi Dışı Bademli)
10 Dakikada Simit Poğaça
Hdabla | © 2025 |