Kıymalı Bezelye Yemeği
Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo bezelye (içi çıkarılmış, ayıklanmış)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 250 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 küp şeker (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı, havucu ve patatesi küp formunda doğrayın. Sarımsakları da minik minik doğrayın. Zeytinyağında evvel havuç, soğan ve sarımsağı soğanlar ölene kadar çevirin.
- Patatesleri ekleyip biraz daha kavurun. Kıymayı ekleyin. Kıyma kavrulunca salçaları ekleyip 5 dakika kadar ocakta karıştırın.
- Bezelyeleri, tuz, karabiber, kırmızı toz biberi ve küp şekerleri ekleyin. Yemeğin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynayınca altını kısıp bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








