Kıymalı Beşamelli Patlıcan

Kıymalı Beşamelli Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet bostan patlıcan
  • Her patlıcan dilimi için 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve
  • 1Bir fiske tuz

Kıymalı harç için;

  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 200 gram kadar kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Kıymalı Beşamelli Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar alacalı soyulup ortadan ikiye bölünür.
  2. Üzerine bıçakla çizikler atılır.
  3. Patlıcanlar tek tek fırça yardımıyla yağlanır tuz serpilir.
  4. 210 derecelik fırında 30-40 dk közlenir.
  5. Kıymalı harç için sıvı yağ uygun tavaya alınıp küp biçiminde doğranmış soğan, sarımsak eklenerek kavurmaya başlanır.
  6. Yine ince küp formunda doğranmış biberler üzerine eklenir.
  7. Kıyma eklenir kavurmaya devam edilir.
  8. Ardından salça, baharatlar ve su eklenerek pişirilip kenara alınır.
  9. Közlenen patlıcanlar fırından alınıp içleri çatalla ezilir.
  10. Her birinin içi kıymalı harç ile doldurulur.
  11. Beşamel sos için tereyağ ve un kavrulur.
  12. Üzerine süt eklenerek çırpıcı yardımıyla karıştırılır tuz karabiber eklenir.
  13. Kıvam alınca altı kapatılır. Hazırlanan sos patlıcanların üzerine bırakılır.
  14. Kaşar peyniri eklenir ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Kıymalı Beşamelli Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Kısırı
Kahvaltılık Pratik Börek
Şekerpare
Elmalı Tarçınlı Kek
Tavuk Sote (Diyet)
Ispanaklı Petibör Ekler
Hdabla | © 2025 |