Kıymalı Beşamelli Patlıcan
Kıymalı Beşamelli Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet bostan patlıcan
- Her patlıcan dilimi için 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve
- 1Bir fiske tuz
Kıymalı harç için;
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 200 gram kadar kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Beşamel sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Kıymalı Beşamelli Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar alacalı soyulup ortadan ikiye bölünür.
- Üzerine bıçakla çizikler atılır.
- Patlıcanlar tek tek fırça yardımıyla yağlanır tuz serpilir.
- 210 derecelik fırında 30-40 dk közlenir.
- Kıymalı harç için sıvı yağ uygun tavaya alınıp küp biçiminde doğranmış soğan, sarımsak eklenerek kavurmaya başlanır.
- Yine ince küp formunda doğranmış biberler üzerine eklenir.
- Kıyma eklenir kavurmaya devam edilir.
- Ardından salça, baharatlar ve su eklenerek pişirilip kenara alınır.
- Közlenen patlıcanlar fırından alınıp içleri çatalla ezilir.
- Her birinin içi kıymalı harç ile doldurulur.
- Beşamel sos için tereyağ ve un kavrulur.
- Üzerine süt eklenerek çırpıcı yardımıyla karıştırılır tuz karabiber eklenir.
- Kıvam alınca altı kapatılır. Hazırlanan sos patlıcanların üzerine bırakılır.
- Kaşar peyniri eklenir ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kıymalı Beşamelli Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















