Kıymalı Beşamel Soslu Fırında Makarna
Kıymalı Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Kıymalı sos:
- Sıvı yağ
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 250 gram kıyma
- 2 yahut 3 yemek kaşığı salça
- Tuz
Makarna:
- 1 paket istediğiniz makarna
Beşamel sos:
- Terayağ/sıvı yağ/margarin
- 1 litre süt
- 2-2.5 kaşık tepeleme un
- Karabiber
Üstü için:
- Kaşar peyniri
Kıymalı Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı ince ince doğrayıp pembeleşmeye bırakırken makarnayı evvelce kaynatmaya başladığımız suya (fokurdayınca) haşlanması için ekliyoruz.
- Pembeleşen soğanlara kıymayı koyduktan sonra salçayıda ekleyip göz kararı tuz ek edip karışımımızı pişmeye bırakıyoruz.
- Haşlanan makarnalarımızı süzüp kıymalı karışım ile birleştiriyoruz.
- Bir tencereye yağ ve unu koyup kokusu unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Unun üstüne bir litre sütü ekleyip çırpma teliyle kalınlaşana kadar karıştırıyoruz daha sonra göz kararı tuz ve karabiber ekleyip beşamel sosumuzu tamamlıyoruz.
- Makarna ve kıymayı karıştırdığımız kaba beşamel sosumuzda ekleyip karıştırdığımız makarnayı istediğiniz borcam yahut tepsiye yayıp üstünü örtecek formda kaşar peyniri serpiyoruz.
- Daha sonra altlı üstlü fansız ayarda 180 dereceye pişmeye bırakıyoruz.
Kıymalı Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











