Kıymalı Beşamel Soslu Fırında Makarna

Kıymalı Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı İçin Malzemeler

Kıymalı sos:

  • Sıvı yağ
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 250 gram kıyma
  • 2 yahut 3 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Makarna:

  • 1 paket istediğiniz makarna

Beşamel sos:

  • Terayağ/sıvı yağ/margarin
  • 1 litre süt
  • 2-2.5 kaşık tepeleme un
  • Karabiber

Üstü için:

  • Kaşar peyniri

Kıymalı Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı ince ince doğrayıp pembeleşmeye bırakırken makarnayı evvelce kaynatmaya başladığımız suya (fokurdayınca) haşlanması için ekliyoruz.
  2. Pembeleşen soğanlara kıymayı koyduktan sonra salçayıda ekleyip göz kararı tuz ek edip karışımımızı pişmeye bırakıyoruz.
  3. Haşlanan makarnalarımızı süzüp kıymalı karışım ile birleştiriyoruz.
  4. Bir tencereye yağ ve unu koyup kokusu unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  5. Unun üstüne bir litre sütü ekleyip çırpma teliyle kalınlaşana kadar karıştırıyoruz daha sonra göz kararı tuz ve karabiber ekleyip beşamel sosumuzu tamamlıyoruz.
  6. Makarna ve kıymayı karıştırdığımız kaba beşamel sosumuzda ekleyip karıştırdığımız makarnayı istediğiniz borcam yahut tepsiye yayıp üstünü örtecek formda kaşar peyniri serpiyoruz.
  7. Daha sonra altlı üstlü fansız ayarda 180 dereceye pişmeye bırakıyoruz.

Kıymalı Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Humus
Acı Biber Reçeli (Denemediğinize Pişman Olacaksınız)
Tam Buğday Unu Krebi
Robotta Çiğ Köfte 15 Dakikada Hazır
Çıtır Yufkalı Soğanlı Meze
Kalıpta Browni Kek
Hdabla | © 2025 |