Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram tek çekim kıyma
- 100 gram kuyruk yağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
- 5 adet küçük somun ekmek
Ekmek ortası soğan salata materyalleri;
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı isot
- Tuz
- 2 adet dilimlenmiş domates
Kıyma Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 2 adet kuru soğanı piyaz biçiminde doğrayın üzerine yavaşça tuz ve sumak dileğe nazaran isot ek ederek birlikte karıştırın, tabağa alın servis için bekletin.
- Tavanın içine ince dilimler halinde doğranmış kuyruk yağı ve zeytinyağını ek ederek birlikte karıştırarak kuyruk yağını yavaşça eriterek kavurun.
- Ardından üzerine kıymayı ek ederek birlikte kıymayı karıştırarak kavurun akabinde üzerine kekik göz kararı tuz, kimyon, karabiber, isteğe nazaran isot yada pul biber, toz kırmızı biber ek ederek tüm gereçleri birlikte karıştırın.
- Ocağın altını kapatın ve hazırlanan kıymayı ekmek ortasına bırakın üzerine soğan ve domates dilimlerini bırakın ve ayranla birlikte servis yapın. Afiyet olsun 🙏🌼
Kıyma Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


