Kıyır Poğaça (Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan
Kıyır Poğaça (Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 4 su bardağı un
İçi için;
- Beyaz peynir
Üzeri için;
- 1 adet yumurta (beyazı kenarlarına sarısı üzerine)
- Yeteri kadar susam
Kıyır Poğaça (Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyır poğaça için yoğurma kabının içine oda ısısında yumuşamış tereyağı ,sıvı yağ ,yoğurt ,yumurta kabartma tozu ve sirkeyi alıp karıştıralım.
- Mısır ununu da ekledikten sonra yavaş yavaş un eği yaparak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamuru toparlayıp üzerini pak bir poşetle kapatıp 20 dakika buzdolabında bekletelim.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp mandalinadan biraz küçük olacak formda bezeler yapalım.
- Merdane ile çay tabağı büyüklüğünde olacak biçimde açalım ,ortasına peynir koyup iki kenarını ortada birleştirelim, daha sonra başka kalan iki kenarı da ortada birleştirip kapatalım.
- Bütün bezeleri bu formda hazırladıktan sonra kenarlarını evvel yumurta akına bulayalım, sonra susama bulayalım ,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kapattığımız yer alta gelecek formda yerleştirelim.
- Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürelim ,bıçakla çizikler yapalım.
- 190 derece evvelce ısıttığımız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Kıyır Poğaça (Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















