Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşak tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker (tercihen yarım çay bardağı da eklenebilir.)
  • 1,5 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta sarısı içine akı dışına
  •  1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep ( dileğe nazaran )

Üzeri için;

  • Tercihen kavrulmuş susam

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri bir kapta fazla yoğurmadan karıştırıyoruz.
  2. Sonra dilediğimiz üzere hal veriyoruz ben yuvarlak form verdim.
  3. Şekil verdiğimiz kurabiyeleri evvel yumurta akına sonra susama buluyoruz.
  4. 180 derece fırında üzerleri ve altı kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağlı Köz Biberli-Arnavut Biber Turşusu
Ağlayan Pasta (Videolu)
Bebekler, Çocuklar, Yetişkinler İçin Lezzetli, Tuzlu Muffin Kek Tarifi
Dereotlu Poğaça
Beş Çayı Menüsü
Soğuk Baklava
Hdabla | © 2025 |