Kıyır Kıyır Tuzlu Gevrek

Kıyır Kıyır Tuzlu Gevrek Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 3–4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

‍ Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ayrılan yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu (isteğe göre)

Kıyır Kıyır Tuzlu Gevrek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Unu denetimli eklemeyi unutmayın.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  4. İstediğin formu verip fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
  5. Üzeri için yumurta sarısı ,sıvı yağ ,yoğurt karışımını yapın.
  6. İstediğiniz hali verip üzeri için olan karışımı sürüp susamla süsleyin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika denetimli pişirin.
  8. Fırından çıkarmadan kapağı açık halde soğumaya bırakın.

Kıyır Kıyır Tuzlu Gevrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Pişi
Hamsili Pilav
Custard Kek
Mor Soğan Turşusu
Köfteli Patates Yemeği Tarifi
Sebzeli Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |