Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye
Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında erimiş tereyağ
- 2 adet yumurta sarısı (beyazı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 2 adet yumurta beyazı
Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tereyağ koyulur.
- Üzerine yumurta sarısı,sıvı yağ şeker, tuz ,elma sirkesi,yarım paket kabartma tozu ek edilerek karıştırılır.
- Unu azar azar ekleyerek yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan minik kesimler kopartarak misket büyüklüğünde yuvarlayalım ve tezgaha dizerek kurabiyeleri hazırlayalım büyün hamuru bitene kadar bu süreci yapalım.
- Hazırladığımız minik kurabiyeleri evvel yumurta beyazına sonrada susama batırarak fırın kağıtı serili fırın tepsisine dizelim.
- 170 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20-25 dk ortası pişirelim. Afiyet olsun🫰.
Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







