Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye

Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında erimiş tereyağ
  • 2 adet yumurta sarısı (beyazı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam
  • 2 adet yumurta beyazı

Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına tereyağ koyulur.
  2. Üzerine yumurta sarısı,sıvı yağ şeker, tuz ,elma sirkesi,yarım paket kabartma tozu ek edilerek karıştırılır.
  3. Unu azar azar ekleyerek yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Hamurdan minik kesimler kopartarak misket büyüklüğünde yuvarlayalım ve tezgaha dizerek kurabiyeleri hazırlayalım büyün hamuru bitene kadar bu süreci yapalım.
  5. Hazırladığımız minik kurabiyeleri evvel yumurta beyazına sonrada susama batırarak fırın kağıtı serili fırın tepsisine dizelim.
  6. 170 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20-25 dk ortası pişirelim. Afiyet olsun🫰.

Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Mezesi (Kebapçı Mezesi)
İçli Köfte
Revani Tatlısı
Kavurmalı Kaşarlı Pide
Patates Püreli Mantar Sote
Glutensiz Rafine Şekersiz Kurabiye
Hdabla | © 2025 |