Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası

Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram yumuşamış tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabartma tozu ve un hariçinde bütün gereçleri bir yoğurma kabına alıp çırpın.
  2. Unu kabartma tozuyla birlikte denetimli yoğurarak ekleyin.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğinizde hamurdan küçük bezeler koparıp içine maydanoz karışımlı peynir koyup biçim verip kapatın.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizin.
  5. Daha sonra üzerlerine kavrulmuş susam serpip daha evvelden ısıttığınız 180derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Pide
Kabak Oturtma
İslim Kebabı
Bebek Danonesi
Köz Biber Ezmesi
Soslu Karışık Kızartma
Hdabla | © 2025 |