Kıyır Kıyır Mini Elmalı Turta

Kıyır Kıyır Küçük Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağ (oda ısısında)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
İç harcı için;
- 4 adet elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
Kıyır Kıyır Küçük Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim ben 1 adedini doğrayıp kavurdum daha lezzetli oluyor.
- Üzerine şeker ekletip tavada suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
- Pişen harcımıza ceviz ve tarçın ekleyelim soğumaya bırakalım.
- Hamur için materyalleri yoğuralım.
- Hamurun 3te 1ini buzluğa kaldıralım donması için.
- Kalan hamuru 12 eşit kesime ayırıp kalıbımıza yerleştirelim.
- Çatal ile delikler açıp harcımızı koyalım.
- Üzerine dondurucuya koyduğumuz hamuru rendeleyip yerleştirelim.
- 180 derece fansız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pudra şekeri serpip servis edebiliriz. Afiyet olsun🫶🏼.
Kıyır Kıyır Küçük Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









