Kıyır Kıyır Mini Elmalı Turta

Kıyır Kıyır Küçük Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağ (oda ısısında)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

İç harcı için;

  • 4 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz

Kıyır Kıyır Küçük Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim ben 1 adedini doğrayıp kavurdum daha lezzetli oluyor.
  2. Üzerine şeker ekletip tavada suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
  3. Pişen harcımıza ceviz ve tarçın ekleyelim soğumaya bırakalım.
  4. Hamur için materyalleri yoğuralım.
  5. Hamurun 3te 1ini buzluğa kaldıralım donması için.
  6. Kalan hamuru 12 eşit kesime ayırıp kalıbımıza yerleştirelim.
  7. Çatal ile delikler açıp harcımızı koyalım.
  8. Üzerine dondurucuya koyduğumuz hamuru rendeleyip yerleştirelim.
  9. 180 derece fansız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  10. Pudra şekeri serpip servis edebiliriz. Afiyet olsun🫶🏼.

Kıyır Kıyır Küçük Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte
Bulgur Köftesi
Yeşil Mercimekli Ve Arpa Şehriye Çorba
Yoğurtlu Kırmızı Köz Biber
Un Helvası
Patlıcanlı Fasülye Yemeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet