Kıyır Kıyır Hatay Kömbesi

Kıyır Kıyır Hatay Kömbesi Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo vita yağı
- 2 su bardağı toz şeker (200 ml)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 yemek kaşığı kömbe baharatı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 1.5 kg)
Üzeri için:
- Susam
İç dolgusu için:
- Ceviz
Kıyır Kıyır Hatay Kömbesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Vita yağını eritelim
- Bir kabın içine yağı şekeri ve suyu koyarak şeker eriyene kadar karıştıralım
- Daha sonra öteki materyalleri ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Yarım saat kadar hamuru buzdolabında dinlendirelim .
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp içini oyarak ceviz koyup kapatalım(Sadede yapabilirsiniz )
- Susama batırıp kalıba basalım.
- Kabaran bir hamur olduğu için tepsiye aralıklarla dizelim.
- 180-200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim .(Fırın derecesini kendi fırınınıza nazaran ayarlarsınız.)
Dikkat:Kurabiyeler piştiğinde soğumaya bırakalım daha sonra istediğiniz bir saklama kabında haftalarca kıyır kıyır afiyetle yiyebilirsiniz.
Kıyır Kıyır Hatay Kömbesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

