Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yahut tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (2 sinin sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım demek ince kıyım dereotu
  • 5 su bardağı un ( kıvamı olmazsa yarım daha az az ekleyebilirsiniz

İç harcı için;

  • İstediğiniz peynir

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam yahut çörek otu

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri alalım.
  2. Elimizle güzelce karıştırarak margarini ezip, kıvama getirelim.
  3. Elimizle karıştırıp, kıvama getirdiğimiz malzemelerimize yavaş yavaş un ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Hamur kıvama gelldiginde küçük kesimler alıp, elimizde açıp, içerisine istediğimiz peyniri ekleyerek poğaça halini verelim.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize biçim verdiğimiz poğaçalarımızı dizip, pişirelim. Afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Patlıcan Sarma Şöleni (Videolu)
Pırasalı Börek
Soğanlı Peynirli Börek
Hurmalı Çikolatalı Nefis Ara Öğün
Tartolet Tarifi
Kıymalı Krep Sarma
Hdabla | © 2025 |