Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yumuşatılmış margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • Yarım çay bardağından az fazla şeker
  • 4 yemek kaşığı niş aşta
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 4.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta (akı yüzüne)

Üzeri için;

  • Susam
  • Yumurta akı

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün gereçleri karıştır. En son unu denetimli ekle. Gereçler tam ölçüdür.
  2. Küçük küçük yuvarlak formlar ver. Evvel yumurta akına sonra susama batır.
  3. 170 derece ısıtılmış fırında yarın saat denetimli pişir. Güzelce kızarırsa daha hoş oluyor. Afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Ekmek Arası Et Döner
Etli Bezelye Yemeği
Yağlı Pide ( Çanakkale Usulü)
2 Kişilik Pilav
Karamel Sos
Fırında Acılı Çöp Şiş
Hdabla | © 2025 |