Kivili Pasta

Kivili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kivi jel karışım

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 paket kakaolu bisküvi

Kivili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hazır olarak kullanılmış 1 paket jel kıvamı yapıp kullanacağımız kaba döküp soğuması için dolaba kaldırıyoruz.
  2. Muhallebi için tereyağı hariç tüm materyalleri koyup katılaşana kadar karıştırıyoruz .
  3. 5 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağını ve vanilyalı ekleyip soğuması için bekletiyoruz.
  4. Dolaba aldığımız jel kıvamını üzerine muhallebi döküp bir kat bisküvi bir kat muhallebi olacak biçimde döküyoruz .
  5. Yaklaşık 5-6 saat dolapta bekletiyoruz.
  6. Aceleniz var ise dondurucuda denetimli bir biçimde bekletebilirsiniz.

Kivili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Orjinal Supangle Tarifi (Tam Tarif)
İftar Davet Masası
Körili Mantarlı Tavuk (Kremalı Tadında)
Soslu Patates (Videolu)
Bamya Çorbası (Konya Usulü)
Hdabla | © 2024 |