Kıtır Ekmekli Domates Çorbası

Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı su

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • 2-3 dilim ekmek

Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ ve zeytinyağını tencereye alalım. Unu ek edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  2. Domates rendesi ve salçayı ek edelim. Domatesler pişene kadar orta ara karıştıralım.
  3. Et suyunu ve sütü ek edelim. Kaynadıkça yoğunluğuna nazaran kaynamış su eği yapalım. Blender ile pürüzsüz hale getirelim. Tuz eği yapalım. Kaynadıktan sonra 5-10 dk daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  4. Ekmeklerimizi küp küp doğrayalım. Bir tavada bir yemek kaşığı zeytinyağ ile kıtır kıtır olana kadar orta ara karıştıralım. İstediğimiz kıvama geldiğinde ocağın altını kapatalım.
  5. Kaşar peynirini rendeleyelim.
  6. Çorbamızı servis tabağına alalım. Kaşar peyniri ve kızarmış ekmek ile servis edelim. Afiyet olsun 🌸.

Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Fit Kurabiye
Vietnamese Tavuklu Pho
Yulaf Bazlaması (Diyet)
Fırın Sütlaç
Aynı Malzemeyle Gelin Bohçası Ve Porsiyonluk Pasta Tarifi
Sade Kek
Hdabla | © 2025 |