Kışlık Taze Fasulye Konserve
Kışlık Taze Fasulye Konserve Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg taze fasulye
- 5 tane domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeterince kavanoz ve kullanılmamış kapak
Kışlık Taze Fasulye Konserve Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyeler ayıklanıp doğranır yıkanır.
- Domatesler yıkanır küp küp doğranır.
- Uygun bir tencereye evvel sıvı yağ domatesler alınır.
- Üzerine fasulye ve toz şeker ilave edilir tencerenin kapağı kapatılır kaynamaya başlayınca ocak orta harlı ateşe alınır biraz kavrulur.
- Önceden yıkanıp kuru olan kavanozlara huni yardımıyle kaynar, kaynar, doldurulur havası kaşıkla bastırarak aldırılır kapağı kapatılıp evvel 2 sefer geri sonra ileri uygunca bezle tutup sıkıştırılır, eliniz yanmasın.
- Bu süreç bitince kavanozlar aksi çevrilir üzerleri bezle örtülür soğuyana kadar.
- Soğuyan kavanozları çevirip serin güneş görmeyen yerde saklanır. Kışa hazır. Afiyet olsun.
Kışlık Taze Fasulye Konserve Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











