Kışlık Taze Fasulye Konserve

Kışlık Taze Fasulye Konserve Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 5 tane domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Yeterince kavanoz ve kullanılmamış kapak

Kışlık Taze Fasulye Konserve Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyeler ayıklanıp doğranır yıkanır.
  2. Domatesler yıkanır küp küp doğranır.
  3. Uygun bir tencereye evvel sıvı yağ domatesler alınır.
  4. Üzerine fasulye ve toz şeker ilave edilir tencerenin kapağı kapatılır kaynamaya başlayınca ocak orta harlı ateşe alınır biraz kavrulur.
  5. Önceden yıkanıp kuru olan kavanozlara huni yardımıyle kaynar, kaynar, doldurulur havası kaşıkla bastırarak aldırılır kapağı kapatılıp evvel 2 sefer geri sonra ileri uygunca bezle tutup sıkıştırılır, eliniz yanmasın.
  6. Bu süreç bitince kavanozlar aksi çevrilir üzerleri bezle örtülür soğuyana kadar.
  7. Soğuyan kavanozları çevirip serin güneş görmeyen yerde saklanır. Kışa hazır. Afiyet olsun.

Kışlık Taze Fasulye Konserve Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Usulü Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Patates Püresi Yatağında Kabak
Zebra Kek
Soslu Kek (VİDEOLU)
Büyük Küçük Herkesin Seveceĝi Cupcake Tarifim
Kışlık Asma Yaprağı Hazırlama
Hdabla | © 2025 |