Kışlık Tarhana Yapımı

Kışlık Tarhana Üretimi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo tam yağlı süzme yoğurt
  • 2 kilo olağan tam yağlı yoğurt
  • 3 kilo un
  • Yarım su bardağı tuz
  • 2 kilo kırmızı kapya biber
  • 2 kilo domates
  • 2 bağ yaş nane

Kışlık Tarhana İmali Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süzme yoğurdunuz ve tam yağlı olağan bakkal yoğurdunuzu derin bir kovanın içine boşaltalım ağzı kapaklı olsun üzerine tuzumuzu atalım unumuzu da attıktan sonra onu hoş bir halde yoğuralım katı bir hamur olacak bunu bu türlü bekletelim ağzını kapatalım ortada sırada gidip gelip karıştıralım.
  2. 2 günün sonunda yıkayıp blenderdan geçirmiş olduğumuz kırmızı kapya biber domates ve nanemizi kovamızdaki yoğurdumuzun içine atalım bu halde en az bir hafta bekletelim karıştıralım yoğuralım yanlarında kurular varsa kazıyalım kazıyalım ki yanları küf tutmasın daima karıştırmamız gerekiyor bu kendi kendine fermente olduğu için kabarıyor ona nazaran daha derin bir kova seçebilirsiniz.
  3. Eğer tarhanamız çok cıvıdıysa beklemekten ötürü un eklemesi yapabilirsiniz 7 günün sonunda pak bir bezi güneşe seriyoruz üzerine kovadaki tarhanadan birer kepçe alıp bezin üzerine döküp elimizle yayıyoruz ince yapmamız gerekiyor kalın olursa kurmaz hamurun hepsini bu biçimde pak bir bezin üzerine tek tek kepçe yardımıyla döküyoruz ve üzerine tül perde koyuyoruz ki böcek toz gelmesin diye.
  4. Tek tarafı kuruyan tarhanalarımızın öbür taraflarını çeviriyoruz öbür tarafları da kuruduktan sonra hafif nemli bir biçimde çok takır takır olmayacak yoksa çekmez arkadaşlar hafif nemli bir halde evvel küçük küçük modüllere ayırıyoruz bu biçimde de birkaç saat bekledikten sonra robotumuzda çekiyoruz robotumuz da bu formda çektiğimiz için biraz iri olacaktır iri ve yaş olacaktır bunu bu formda tekrar pak bir beze kuru bir beze tekrardan döküyorum bu halde tekrar koyuyoruz güneşe daha sonra onlar birazcık daha içine çektikten sonra hafif kurumaya başladıktan sonra artık güneşe sermiyoruz arkadaşlar.
  5. Robotumuzda bütün tarhanalarımızı un üzere olacak halde çekiyoruz çekilen tarhanamızı bir tepsiye ya da pak bir bez üzerinde masada meskenin içinde kurutabilirsiniz artık güneş görmesine gerek yok kuruyan tarhanalarımızda bez torbalara ya da cam kavanozlara koyup kışa koruma edebilirsiniz hepinize afiyet bal biraz zahmetli ancak hakikaten çok hoş çok lezzetli bir çorba ayrıyeten şifa deposu hepinizin eline emeğine sıhhat.

Kışlık Tarhana İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Poğaça
Frambuazlı Borcam Tatlısı
Zeytinyağlı Çanak Enginar
Salatalık Turşusu
Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı
Kahveli Bisküvili Enfes Kurabiye
Hdabla | © 2025 |