Kışlık Salamura Zeytin

Kışlık Salamura Zeytin Tanımı İçin Malzemeler
- 6 kilo zeytin
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- Limon
Kışlık Salamura Zeytin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinlerinizi ister kırın ister cizin farketmez. Ben kırarak kuruyorum salamurayı.
- Kırdiğimiz zeytinleri su dolu 5 litrelik pet şişenin içine atıp agzina kadar dolduruyoruz.
- Her gün suyunu değiştiriyoruz.
- 5 lt lik şişelerde 10 gün bu halde bekletiyoruz.
- 10 günün sonunda acı tadı giden zeytinlerin suyunu süzüp cam kavanozlara limon dilimleriyle birlikte dolduruyoruz.
- Ben 1,5 kg lik kavanozlara 1 kglik zeytin koydum.
- Her kavanoz için 1. 5 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay kaşığı limon tuzu koydum.
- Bir parmak eksik kalacak formda içme suyuyla dolduruyoruz.
- Kapağını sıkıca kapatıp karanlık bir yerde 1 hafta sonra zeytinyaği ve dağ kekiği eşliğinde tüketebiliriz.
Kışlık Salamura Zeytin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



