Kışlık Salamura Zeytin

Kışlık Salamura Zeytin Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 kilo zeytin
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Limon

Kışlık Salamura Zeytin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinlerinizi ister kırın ister cizin farketmez. Ben kırarak kuruyorum salamurayı.
  2. Kırdiğimiz zeytinleri su dolu 5 litrelik pet şişenin içine atıp agzina kadar dolduruyoruz.
  3. Her gün suyunu değiştiriyoruz.
  4. 5 lt lik şişelerde 10 gün bu halde bekletiyoruz.
  5. 10 günün sonunda acı tadı giden zeytinlerin suyunu süzüp cam kavanozlara limon dilimleriyle birlikte dolduruyoruz.
  6. Ben 1,5 kg lik kavanozlara 1 kglik zeytin koydum.
  7. Her kavanoz için 1. 5 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay kaşığı limon tuzu koydum.
  8. Bir parmak eksik kalacak formda içme suyuyla dolduruyoruz.
  9. Kapağını sıkıca kapatıp karanlık bir yerde 1 hafta sonra zeytinyaği ve dağ kekiği eşliğinde tüketebiliriz.

Kışlık Salamura Zeytin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Un Çorbası (Yalancı Tarhana)
Kıymalı Karnabahar Yemeği (On Haşlama Yapmadan Çok Güzel Oluyor)
Düdüklüde Etli Kuru Fasülye
Yazın En Kolay Fresh Tatlısı Asude
Fırında Kabak
Çömlekte Sufle
Hdabla | © 2024 |