Kışlık Salamura Zeytin

Kışlık Salamura Zeytin Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 kilo zeytin
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Limon

Kışlık Salamura Zeytin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinlerinizi ister kırın ister cizin farketmez. Ben kırarak kuruyorum salamurayı.
  2. Kırdiğimiz zeytinleri su dolu 5 litrelik pet şişenin içine atıp agzina kadar dolduruyoruz.
  3. Her gün suyunu değiştiriyoruz.
  4. 5 lt lik şişelerde 10 gün bu halde bekletiyoruz.
  5. 10 günün sonunda acı tadı giden zeytinlerin suyunu süzüp cam kavanozlara limon dilimleriyle birlikte dolduruyoruz.
  6. Ben 1,5 kg lik kavanozlara 1 kglik zeytin koydum.
  7. Her kavanoz için 1. 5 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay kaşığı limon tuzu koydum.
  8. Bir parmak eksik kalacak formda içme suyuyla dolduruyoruz.
  9. Kapağını sıkıca kapatıp karanlık bir yerde 1 hafta sonra zeytinyaği ve dağ kekiği eşliğinde tüketebiliriz.

Kışlık Salamura Zeytin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sulu Köfte
Kuzu Etli Marul Tako Tarifi (Diyete Uygun)
Kapya Biberle , Tavuk Soteli Karnıyarık (Yok Böyle Bir Tarif) (Videolu)
Çikolata Rüyası
Damla Çikolatalı Kuş Üzümlü Kurabiye
Muzlu Fındıklı Bol Çikolatalı Yaş Pasta
Hdabla | © 2024 |