Kışlık Kapya Biberli Domates Sosu (Kahvaltılık Ve Et Yemekleri)

Kışlık Kapya Biberli Domates Sosu (Kahvaltılık Ve Et Yemekleri) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo Bursa domatesi
  • 1.5 kilo kapya biberi
  • 300 gram tatlı kıl biberi
  • 3 baş sarımsak
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu

Kışlık Kapya Biberli Domates Sosu (Kahvaltılık Ve Et Yemekleri) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkamış olduğumuz bütün materyalleri kenara alalım ve başlayalım.
  2. Öncelikle domateslerimizi soymadan yeşil kısmını varsa çürük kısmını kopartıp rondoya girecek büyüklükte doğrayalım.
  3. Daha sonra kapya biberlini tohumlarını çıkartarak doğrayalım.
  4. Sonra ayıkladığımız sarımsakları soyalım ve aşikâr büyüklükte doğradıktan sonra hepsini rondodan geçirelim, geçirdikten sonra kullanacağınız geniş bir tencerenin içerisine alalım ve yüksek ateşte karıştırarak pişirelim.
  5. Sos kaynamaya başladıktan 50 dakika sonra suyunu denetim edelim hala suyunu çekmediyse 1 saate tamamlayarak karıştırarak pişirelim.
  6. Diğer sebzelerimizi hazırlayalım.
  7. Kıl biberlerimizin sap kısmını kopartalım ve çürük kısmı varsa kopartalım ve rondodan geçirelim.
  8. Maydanozu da ince ince kıyalım ve kenara alalım.
  9. Birleştirmek için :1 saattir yüksek ateşte kaynamakta olan sosumuzun içine;Zeytin yağı, üzüm sirkesi, toz şeker ( domatesin ekşi tadını alması için ), kaya tuzu ( uzun vadede ömürlü olması için ) ve rondodan geçirdiğimiz kıl biberlerimizi ve ince kıyılmış maydanoz da ek ettikten sonra 15 dakika daha kaynatalım.
  10. Önceden sıcak su ile yıkadığımız kavanozları tepsiye dizelim sosun altını kıstıktan sonra ocağın altını katiyetle kapatmadan sosumuzu kavanozlara hisse edelim.
  11. Kavanozların kapak atmaması için kesinlikle evvelden hiç kullanılmamış ve kaynamış su ile yıkamak gerek kavanozlar soğumadan sosumuzun kapağını kapatalım ve kenarlarını silelim daha sonra sıkı sıkı kapatalım ve kavanozları uyutuyoruz yoğurt mayalar üzere bir tepsinin içine sofra bezi serelim ve kavanozlarımızı yan yana bir birine değecek halde dizelim ve üzerini tekrar örtüp hiç dokunmadan soğumasını sağlarsanız toplam da 1. 5 gün sonra kavanozlarınız yani sosunuz büsbütün soğumuş olmalı.
  12. İsterseniz buzdolabında isterseniz de serin bir dolap içerisinde güneşe maruz kalmadan saklayabilirsiniz.

Not :Küçük kavanoz da yaparsanız 9 adet sos elde etmiş olursunuz.

Not :Hem kahvaltıda hem de et yemekleri yanına çok yakışıyor.

Kışlık Kapya Biberli Domates Sosu (Kahvaltılık Ve Et Yemekleri) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bolonez Sos Eşliğinde Ricotta Ve Brokoli Dolgulu Cannelloni
Haşhaşlı Kurabiye Tarifi
Pamuk Poğaça
Portakallı Kek
Anne Kurabiyesi
Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |