Kısır Tarifi

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pul biber

Ayrıca:

  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 3-4 taze soğan
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1 yeşil sivri biber

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru bir kaseye koyun, üzerine sıcak suyu dökün, üzerini kapatın ve 15 dakika bekletin.
  2. Soğanı yağda kavurun, sarımsak, domates salçası, biber salçası ve baharatları ekleyip kısa mühlet kavurun.
  3. Karışımı bulgura ekleyin ve düzgünce karıştırın.
  4. Nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  5. Karışım soğuduktan sonra doğranmış taze soğan, maydanoz ve sivri biberi ekleyin ve karıştırın.
  6. İsteyenler salataya salatalık, domates ve marul da ekleyebilir.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Muhallebi
Zeytinyağlı Brioche
Nefis Pankek Tarifi
Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Soslu Tavuk Patates
Tavuklu İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |