Kısır Tarifi
Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pul biber
Ayrıca:
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 3-4 taze soğan
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 1 yeşil sivri biber
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru bir kaseye koyun, üzerine sıcak suyu dökün, üzerini kapatın ve 15 dakika bekletin.
- Soğanı yağda kavurun, sarımsak, domates salçası, biber salçası ve baharatları ekleyip kısa mühlet kavurun.
- Karışımı bulgura ekleyin ve düzgünce karıştırın.
- Nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Karışım soğuduktan sonra doğranmış taze soğan, maydanoz ve sivri biberi ekleyin ve karıştırın.
- İsteyenler salataya salatalık, domates ve marul da ekleyebilir.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






