Kısır Tarifi

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • Islatmak için 1.5 su bardağı su
  • 7-8 yaprak marul
  • 5-6 kısım yeşil soğan
  • 2 adet salatalık
  • 7-8 kol maydanoz

Salçalı sosu ;

  • 3 yemek kaşığı salça (dolu dolu)
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için ;

  • Nar ekşisi
  • Sıvı yağ
  • Limon
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Pul biber

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru bir kaba alıp üzerine suyunu döküp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  2. Sıvı yağı tava alıp üzerine kuru soğanı doğrayalım ve kavuralım, üzerine salçayı döküp soğanlar ölene kadar 5 dk kaynatalım.
  3. Yeşillikleri doğrayalım.
  4. Islanan bulgurun üzerine salçalı sosunu döküp karıştıralım.
  5. Bulguru yeşilliklerle karıştıralım.
  6. Soslarını ve baharatlarını karıştıralım. Servise hazır. 🙃🙃

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Annemin Besleyici Tarhana Tarifi
Muhallebili Revani
Kaya Kurabiyesi
Bakla Kavurması
Taze Reyhanlı Sıcak Kısır
Kapya Biberli Çorba
Hdabla | © 2025 |