Kısır Tarifi

Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ince bulgur
- Islatmak için 1.5 su bardağı su
- 7-8 yaprak marul
- 5-6 kısım yeşil soğan
- 2 adet salatalık
- 7-8 kol maydanoz
Salçalı sosu ;
- 3 yemek kaşığı salça (dolu dolu)
- 1 büyük kuru soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için ;
- Nar ekşisi
- Sıvı yağ
- Limon
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Pul biber
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru bir kaba alıp üzerine suyunu döküp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Sıvı yağı tava alıp üzerine kuru soğanı doğrayalım ve kavuralım, üzerine salçayı döküp soğanlar ölene kadar 5 dk kaynatalım.
- Yeşillikleri doğrayalım.
- Islanan bulgurun üzerine salçalı sosunu döküp karıştıralım.
- Bulguru yeşilliklerle karıştıralım.
- Soslarını ve baharatlarını karıştıralım. Servise hazır. 🙃🙃
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






