Kısır (Esmer Bulgurlu, Bol Sebzeli)

Kısır (Esmer Bulgurlu, Bol Sebzeli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 3su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 kol yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 5-6 kol taze nane
  • 2 orta uzunluk domates
  • 2 orta uzunluk salatalık
  • Yarım limon suyu

Kısır (Esmer Bulgurlu, Bol Sebzeli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bulgur bir kaba konur, sıcak su eklenip kapağı kapatılır ve yarım saat demlenir.
  2. Diğer taraftan bir tencereye sıvı yağ konur, salçalar ek edilip pişirilir ve şişen bulgurun üzerine dökülür.
  3. İki diş sarımsak rendesi, tüm baharatlar ve nar ekşisi konup güzelce yoğrulur.
  4. Yeşil soğan, nane, maydanoz, salatalık ve domatesler, küçük küçük doğranır ve bulgura ek edilir.
  5. Yarım limon suyu sıkılır ve hepsi güzelce harmanlanır. Afiyet olsun😊.

Kısır (Esmer Bulgurlu, Bol Sebzeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstık Soslu Sebze Ve Çıtır Tavuk
Glutensiz Pırasalı Havuçlu Kek
Sebze Çorbası (Vitamin Deposu)
Körili Kremalı Makarna (2 Kişilik)
Crumbl Cookies
Kolay Dolama Tatlı
Hdabla | © 2025 |