Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su (kaynar olmasın)
  • 1 adet büyük soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı dolusu domates salçası (biber karışıkta kullanılabilir)
  • 1 adet limon
  • Yarım demet maydanoz
  • 4/5 yaprak kıvırcık
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • Pulbiber
  • Toz biber (ben pek baharat sevmiyorum isteğe bağlı sumak karabiber kimyon isot da eklenebilir)

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulgurumuzu bir kaseye alalım sıcak su işe ıslatalım 15 dk kalması kâfi.
  2. Bir tavada sıvı yağı ısıtalım küp küp doğradığımız soğanı ekleyelim.
  3. Soğanlar renk değiştirip hafif karamelize olunca salçayı ekleyip kavuralım .
  4. Baharatlarını da ekledikten sonra kapatıp bulgurumuzu ekleyelim.
  5. Yeşillikler ince ince doğrayalım.
  6. Küp küp doğradığımız domates ve salatalık ile bulgurumuza ekleyelim .
  7. 1 adet limonuda sıkıp karıştıralım. Afiyet olsun.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyhane Pilavı
Tahinli Pudra Şekerli Un Helvası
Mısır Unlu Bebek Omlet +12
Kaldirak Yaprağı Sarması (Hodan Yaprağı)
Lotus Cheesecake
Bulgurlu Pırasa Çorbası
Hdabla | © 2025 |