Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 çay bardağı ince kısırlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • Marul
  • Domates
  • Salatalık
  • Limon
  • Nar ekşisi
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Sıcak su

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak 4 çay bardağı bulgurumuzu 5 çay bardağı sıcak su ile yumuşamaya bırakıyoruz.
  2. Tavamıza sıvı yağ koyup ısınmış tavamıza soğan ek edip kavurup salça ek ediyoruz güzelce pişiriyoruz.
  3. Pişirdikten sonra kabaran bulgurun üzerine salçamızı döküyoruz ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  4. Güzelce karıştırıp soğumasını bekliyoruz.
  5. O sırada bizde marulumuzu salatalığımızı domates doğruyoruz.
  6. Bulgur soğuduktan sonra doğradığımız malzemelerimizde ekleyip karıştırıyoruz, üzerine limon ,nar ekşisi ekleyip servis ediyoruz.

Deneyenlere afiyet olsun 💚.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sirkeli Yağlı Köy Biber Turşusu
Cocostar Pasta
Patlıcan Musakka
Levrek Külbastı (Restoran Tadında)
Baharatlı Etsiz Biber Dolması
Islak Kek
Hdabla | © 2025 |