Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kasığı salça
  • 3 yemek kaşığı nar eksisi
  • 1 adet limon
  • Marul maydanoz dereotu
  • Yeşil soğan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates salatalık
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kimyon
  • Toz biber

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İnce bulgura sıcak suyu döküp, ağzını kapatıp 15 dakika dinlendirelim. 1 adet soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurup salça baharatları ekleyip. Dinlenen bulgurumuza ekleyelim.
  2. Doğradığımız yeşillikleri katıp nar ekşisi, limon sıkıp servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıcaklara Serinlik: Naneli Ayran Tarifi
Ekler
En Güzel Pastane Poğaçası (Videolu)
Rüyalarıma Giren Limonlu Kek Tarifi
Soğuk Yoğurt Çorbası
Anne Usulü Mayalı Pişi
Hdabla | © 2024 |