Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kasığı salça
- 3 yemek kaşığı nar eksisi
- 1 adet limon
- Marul maydanoz dereotu
- Yeşil soğan
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet domates salatalık
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Kimyon
- Toz biber
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnce bulgura sıcak suyu döküp, ağzını kapatıp 15 dakika dinlendirelim. 1 adet soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurup salça baharatları ekleyip. Dinlenen bulgurumuza ekleyelim.
- Doğradığımız yeşillikleri katıp nar ekşisi, limon sıkıp servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
