Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz biber
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru nane
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 2 kısım taze soğan
  • 1/4 (çeyrek) demet nane
  • 1 limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulgur kaba alınır. Üzerine geçene kadar sıcak su eklenip üzeri kapatılıp 15 dakika bekletilir.
  2. Soğan ve sarımsak rendelenir.
  3. Şişirilmiş bulgura eklenir.
  4. Domates ve biber salçası da eklenir.
  5. Baharatlar eklenip karıştırılır ya da yoğurulur.
  6. Limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağı eklenip karıştırılır.
  7. Tüm yeşillikler ince ince doğranıp eklenip karıştırılır.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tane Tane Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı
Acı Tatlı Soslu Tavuk
Kolay Yaz İçeceği
Havuçlu Tarçınlı Kek (Rafine Şekersiz)
Taze Kavurmalık Fasülye Turşusu
Fırında Ekmek Yapımı
Hdabla | © 2025 |