Kısır
Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 6 kısım marul
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 3 adet salatalık
- 1 avuç maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bulgurun üzerine sıcak suyu döküp 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Ardından zeytinyağı ve soğanı kavuralım.
- Üzerine salça ekleyip biraz daha kavuralım.
- Üzerine baharatları ekleyip bulgurun üzerine dökelim.
- Marulu,biberi,domatesi,salatalığı, maydanozu ince ince doğrayalım ve bulgurun üzerine ekleyelim.
- Ardından zeytinyağı ve nar ekşisini de koyup karıştıralım ,bir saat dinlendirelim ve servise hazır. Afiyet olsun.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








