Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bardak köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • Sıvı yağ
  • 2 kaşık salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karışık baharat
  • 3 adet yeşil soğan
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet domates
  • 2-3 yaprak marul

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir kaba bulgurumuzu koyalım, üzerine sıcak suyu dökelim ve streçleyip dinlenmeye bırakalım .
  2. Daha sonra ufak ufak doğradığımız soğanları tavaya alıp sıvı yağda kavuralım.
  3. Üzerine salçayı ekleyelim güzelce kavrulduktan sonra baharatlarıda ekleyip ocaktan alalım suyunu çeken bulgurun içine ekleyelim soğumaya bırakalım.
  4. Yıkayıp ufak doğradığımız yeşillikleride soğuyan bulgurun içine koyalım güzelce karıştıralım limonla servis edelim afiyet olsun😊.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Sebze Çorbası
Gaziantep Usulü Lor Böreği
Tepsi Kebabı
Kurabiye
Soğuk Kahve
Mor Lahana Turşusu
Hdabla | © 2025 |