Kısır
Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bardak köftelik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 büyük uzunluk soğan
- Sıvı yağ
- 2 kaşık salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karışık baharat
- 3 adet yeşil soğan
- 2 adet salatalık
- 2 adet domates
- 2-3 yaprak marul
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kaba bulgurumuzu koyalım, üzerine sıcak suyu dökelim ve streçleyip dinlenmeye bırakalım .
- Daha sonra ufak ufak doğradığımız soğanları tavaya alıp sıvı yağda kavuralım.
- Üzerine salçayı ekleyelim güzelce kavrulduktan sonra baharatlarıda ekleyip ocaktan alalım suyunu çeken bulgurun içine ekleyelim soğumaya bırakalım.
- Yıkayıp ufak doğradığımız yeşillikleride soğuyan bulgurun içine koyalım güzelce karıştıralım limonla servis edelim afiyet olsun😊.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






