Kısır
Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı sıcak su
Pişirilecekler;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 büyük kuru soğan
- 3 yeşil soğan
- 1 adet limon suyu
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Bir tutam maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- (salçam tuzlu olduğu için ekstra tuz atmıyorum sizinki tuzsuzsa tuz ek edebilirsiniz)
- 4-5 yaprak marul
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 çorba kaşığı sumak
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bir kaba bulguru koyup üzerine sıcak suyu döküp ağzını kapatıp güzelce sofra bezine sarıyoruz bulgurun kabarması için.
- Bulgur şişerken bir tavaya yağı döküp doğradığımız kuru soğanları koyup pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Pembeleşen kuru soğanın içine salçalarını ek edip pişirmeye devam ediyoruz.
- Salçalar piştiği vakit doğradığımız yeşil soğanı ek edip bir iki karıştırıp maydanozu ekleyip altını kapatıyoruz.
- Karıştırdığımız sıcak harcı bulgur dolu leğene ek edip karıştırıp kapatıyoruz tekrar sarıyoruz.
- Diğer yandan son sürece geçiyoruz. Marullarımızı,domates ve salatalığı doğrayıp hazırlıyoruz.
- Dinlenen bulgurlu harcın içine marul, domates,salatalık,nar ekşisi,sumak ekleyip karıştırıyoruz.
- Artık kısırımız hazır afiyet olsun :).
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











