Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 5 -6 adet taze soğan
  • 10 adet kornişon turşu
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı isot

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru derin bir kaba alalım. Üzerine sıcak suyu ekleyelim. Üzerini kapatalım. Ben suyu 1 e 1 koyuyorum tam kıvamında oluyor. Kabarması için en az 15 dakika bekletelim.
  2. Bu sırada kuru soğan küçük küp küp doğrayalım. Sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım. Sonra salçalar eklenir. 3-4 dakika kavurduktan sonra ocaktan alıp sıcak iken bulgura ek edelim. T
  3. uzu ve baharatları ekleyelim. Soğumaya bırakalım. Ben biraz ılındığında elim ile 4-5 dakika yoğuruyorum. Çok daha hoş oluyor.
  4. Maydanoz, taze soğan, turşuyu küçük küçük doğrayalım.
  5. Bulgur büsbütün soğumadan yeşillikleri eklemeyin. Bulgur büsbütün soğumuş olmalı. Tuzunu denetim edin.
  6. Yeşillikler ve limon suyunu ekleyerek güzelce karıştırın. Kısırımız servise hazır.
  7. Ben dereotu ve çeri domates ile sunum yaptım. Siz istediğiniz biçimde sunum yaparsınız. Deneyecek olanlara afiyet olsun….

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Yuvalama
Bebeklere Balık
Etli Kuru Fasülye
Elmalı Glazürlü Kış Keki
Pizza Tarifi
Çikolatalı Kruvasan
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet