Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 demet maydanoz
- 5 -6 adet taze soğan
- 10 adet kornişon turşu
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı isot
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru derin bir kaba alalım. Üzerine sıcak suyu ekleyelim. Üzerini kapatalım. Ben suyu 1 e 1 koyuyorum tam kıvamında oluyor. Kabarması için en az 15 dakika bekletelim.
- Bu sırada kuru soğan küçük küp küp doğrayalım. Sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım. Sonra salçalar eklenir. 3-4 dakika kavurduktan sonra ocaktan alıp sıcak iken bulgura ek edelim. T
- uzu ve baharatları ekleyelim. Soğumaya bırakalım. Ben biraz ılındığında elim ile 4-5 dakika yoğuruyorum. Çok daha hoş oluyor.
- Maydanoz, taze soğan, turşuyu küçük küçük doğrayalım.
- Bulgur büsbütün soğumadan yeşillikleri eklemeyin. Bulgur büsbütün soğumuş olmalı. Tuzunu denetim edin.
- Yeşillikler ve limon suyunu ekleyerek güzelce karıştırın. Kısırımız servise hazır.
- Ben dereotu ve çeri domates ile sunum yaptım. Siz istediğiniz biçimde sunum yaparsınız. Deneyecek olanlara afiyet olsun….
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







