Kisiel (Kıssel)

Kisiel (Kıssel) Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 ml vişne suyu(hazırda olabilir)
  • 60 gram mısır nişastası
  • 40 gram toz şeker (Not:eğer konut imali şekerli meyve suyu hazırladıysanız şeker istikrarını ona nazaran ayarlamalısınız)
  • Yarım limon suyu

Kisiel (Kıssel) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ev imali meyve suyu kullanılıyorsa meyveleri ayırabilir ya da direk blender ile püre haline getirilebilir.
  2. Daha sonra içerisine nişasta şeker eklenir ve karıştırılır ocağa alınır kaynayana dek karıştırmaya devam edilir.
  3. Kaynadıktan sonra 3-4 dk kaynatılır ve ocaktan alınıp limon suyu eklenir.
  4. Servis edilecek kaseler hisse edilir ister sıcak ister soğuk servis edilir.
  5. Süslemesi büsbütün size kalmış nane yaprakları,limon dilimi,kremşanti,dondurma vs. Ne isterseniz onunla süsleyin ya da direk yiyin 😊 afiyetle ve sevgiyle💐

Kisiel (Kıssel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Waffle
Semiz Otu Turşusu
Patates Köftesi (Mısır Unlu)
Lütenitsa (Balkan Sosu)
Yoğurtlu Brezel
Mor Lahana Turşusu
Hdabla | © 2025 |