Kisiel (Kıssel)
Kisiel (Kıssel) Tanımı İçin Malzemeler
- 800 ml vişne suyu(hazırda olabilir)
- 60 gram mısır nişastası
- 40 gram toz şeker (Not:eğer konut imali şekerli meyve suyu hazırladıysanız şeker istikrarını ona nazaran ayarlamalısınız)
- Yarım limon suyu
Kisiel (Kıssel) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ev imali meyve suyu kullanılıyorsa meyveleri ayırabilir ya da direk blender ile püre haline getirilebilir.
- Daha sonra içerisine nişasta şeker eklenir ve karıştırılır ocağa alınır kaynayana dek karıştırmaya devam edilir.
- Kaynadıktan sonra 3-4 dk kaynatılır ve ocaktan alınıp limon suyu eklenir.
- Servis edilecek kaseler hisse edilir ister sıcak ister soğuk servis edilir.
- Süslemesi büsbütün size kalmış nane yaprakları,limon dilimi,kremşanti,dondurma vs. Ne isterseniz onunla süsleyin ya da direk yiyin 😊 afiyetle ve sevgiyle💐
Kisiel (Kıssel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











