Kışa Hazırlık Dondurucuya Taze Fasulye Saklama
Kışa Hazırlık Dondurucuya Taze Fasulye Saklama Tanımı İçin Malzemeler
- •2 kilo taze fasulye
- •3 litre su
- •1 yemek kaşığı tuz
- •1 yemek kaşığı sirke (suda bekletmek için)
Kışa Hazırlık Dondurucuya Taze Fasulye Saklama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın, istediğiniz boyutta doğrayın.
- Sirkeli suda 15–20 dakika bekletin, sonra bol suyla durulayın.
- Büyük bir tencerede suyu kaynatın (yaklaşık 3 litre).
- Fasulyeleri kaynar suya atıp 3–4 dakika haşlayın (rengi canlı kalmalı).
- Haşlanan fasulyeleri süzün, çabucak soğuk sudan geçirip şoklayın.
- İyice süzdükten sonra kurulayın, buzdolabı poşetlerine ya da dondurucu kaplarına koyun.
- Havasını alarak poşetleri kapatın ve dondurucuya yerleştirin.
Kışa Hazırlık Dondurucuya Taze Fasulye Saklama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









