Kış Keki

Kış Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- 1 su bardağı ceviz
- 2 adet rendelenmiş suyu sıkılmış havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki üç adet yumurtayı şeker ile iyicene köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra içine sıvı yağ süt ek edip bir defa daha karıştıralım.
- Un kabartma tozu vanilya eleyerek karışıma ek edelim.
- En son ceviz ve havucuda ek edelim.
- Yağlanmış kalıba döktüğümüz kek harcımızı yere vurarak havasını alalım.
- Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 45 dakika pişirelim.
- Pişme mühleti fırından fırına değişebilir. Dikkatli pişirelim. Afiyet olsun.
Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
