Kış Keki

Kış Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 adet rendelenmiş suyu sıkılmış havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısındaki üç adet yumurtayı şeker ile iyicene köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Daha sonra içine sıvı yağ süt ek edip bir defa daha karıştıralım.
  3. Un kabartma tozu vanilya eleyerek karışıma ek edelim.
  4. En son ceviz ve havucuda ek edelim.
  5. Yağlanmış kalıba döktüğümüz kek harcımızı yere vurarak havasını alalım.
  6. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 45 dakika pişirelim.
  7. Pişme mühleti fırından fırına değişebilir. Dikkatli pişirelim. Afiyet olsun.

Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü, Çikolatalı Browni Kurabiye (Videolu)
Çiğköfte
Muzlu Kakaolu Kek
Kıymalı Su Böreği
Balkabaklı Trileçe (Küçük Borcamda)
Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Ganajlı)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet