Kış Çorbası

Kış Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük bağ ıspanak
- 1 büyükçe kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 litre su
Çorbanın terbiyesi için;
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
Kış Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanağı güzelce yıkayalım incecik doğrayıp, tekrar bol suda yıkayalım süzgece alalım öteki tarafta yağı tencereye alalım soğanı yemeklik doğrayalım sarımsağı ekleyelim havucu rendeleyelim kavuralım.
- Üzerine ıspanağı koyalım bir iki çevirelim 1litre suyu ekleyelim, 5 dakika kaynatalım öteki tarafta terbiyesi için 2subardağı yoğurt yumurta ve unu bir tel çırpıcıyla güzelce çırpalım.
- Çorbanın suyundan 2 kepçe bu karışıma ekleyip tekrar çırpıp çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştıralım kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını söndürelim 🌷
- Çorbanın üzeri için biberli sos için; 5 yemek kaşığı zeytinyağı yavaşça kızdırıp 1tatlı kaşığı kırmızı tozbiberi ekleyelim karıştıralım çorbamızın üzerine gezdirelim.
Kış Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












