Kış Çorbası

Kış Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük bağ ıspanak
  • 1 büyükçe kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 litre su

Çorbanın terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un

Kış Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanağı güzelce yıkayalım incecik doğrayıp, tekrar bol suda yıkayalım süzgece alalım öteki tarafta yağı tencereye alalım soğanı yemeklik doğrayalım sarımsağı ekleyelim havucu rendeleyelim kavuralım.
  2. Üzerine ıspanağı koyalım bir iki çevirelim 1litre suyu ekleyelim, 5 dakika kaynatalım öteki tarafta terbiyesi için 2subardağı yoğurt yumurta ve unu bir tel çırpıcıyla güzelce çırpalım.
  3. Çorbanın suyundan 2 kepçe bu karışıma ekleyip tekrar çırpıp çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştıralım kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını söndürelim 🌷
  4. Çorbanın üzeri için biberli sos için; 5 yemek kaşığı zeytinyağı yavaşça kızdırıp 1tatlı kaşığı kırmızı tozbiberi ekleyelim karıştıralım çorbamızın üzerine gezdirelim.

Kış Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Dondurma
Makarna Böreği
3 Malzeme İle Un Helvası
Mercimek Köftesi
Tavuk Salata
5 Dakikada Ekmek Pizzası
Hdabla | © 2025 |