Kış Çayı Tarifi
Kış Çayı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kabuk tarçın
- 3 adet karanfil
- 1-2 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı ekinezya
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1 adet limonun suyu
- 1-2 çay kaşığı bal
- 1 su bardağı su
Kış Çayı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bal ve limon suyu hariç tüm gereçleri bir su bardağı suda kaynatın.
- İçeriğindeki yararlı uçucu bileşenlerin kaybını önlemek için ağzı kapalı olarak 7-8 dakika demleyin.
- Ocaktan aldıktan sonra bal ve limon suyunu ekleyin.
- C vitamini kaybını engellemek için kısa müddette tüketin.
İpuçları: * günlük bir yahut iki fincan içebilirsiniz. * yüksek tansiyonu olanların ekinezyayı dikkatli kullanmaları değerli.
Afiyet olsun!.
Kış Çayı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






