Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek

Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2, 5 su bardağı un(kalitesine nazaran un ölçüsü değişebilir azar azar ek edelim ki çok katı bir hamur olmasın)
Keki ıslatmak için:
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı şeker
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar mikser ile çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve sütü ek ediyoruz ve daha sonra iki yemek kaşığı yoğurt ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Portakal kabuğu rendesini ek ettikten sonra ununu azar azar ekleyip mikserle çırpmayı bırakıp tel çırpıcıyla devam ediyoruz.
- Dikdörtgen borcamı yağlayıp hamurumuzu 170 °önceden ısıtılmış fırında kekimiz düzgünce pişince kürdan testi yapıp pişirme sürecini bitiriyoruz.
- Kek fırından çıkınca 2 su bardağı portakal suyu ile 1 su bardağı şekeri eritip kekin birinci sıcağı çıkınca portakal suyuyla kekimizin her tarafını ıslatıyoruz suyu fazla gelir diye korkmayın zira çok hoş çekiyor.
- Bir gün evvelce yapılırsa eksiksiz bir portakallı ıslak kek oluyor üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ve deneyip fotoğraf paylaşırsanız çok keyifli olurum 😊.
- Ben büyük fırın tepsisinde yaptım lakin verdiğim tanım dikdörtgen borcam ölçüsü kadar.
Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



