Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek

Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2, 5 su bardağı un(kalitesine nazaran un ölçüsü değişebilir azar azar ek edelim ki çok katı bir hamur olmasın)

Keki ıslatmak için:

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı şeker

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar mikser ile çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ ve sütü ek ediyoruz ve daha sonra iki yemek kaşığı yoğurt ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. Portakal kabuğu rendesini ek ettikten sonra ununu azar azar ekleyip mikserle çırpmayı bırakıp tel çırpıcıyla devam ediyoruz.
  4. Dikdörtgen borcamı yağlayıp hamurumuzu 170 °önceden ısıtılmış fırında kekimiz düzgünce pişince kürdan testi yapıp pişirme sürecini bitiriyoruz.
  5. Kek fırından çıkınca 2 su bardağı portakal suyu ile 1 su bardağı şekeri eritip kekin birinci sıcağı çıkınca portakal suyuyla kekimizin her tarafını ıslatıyoruz suyu fazla gelir diye korkmayın zira çok hoş çekiyor.
  6. Bir gün evvelce yapılırsa eksiksiz bir portakallı ıslak kek oluyor üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ve deneyip fotoğraf paylaşırsanız çok keyifli olurum 😊.
  7. Ben büyük fırın tepsisinde yaptım lakin verdiğim tanım dikdörtgen borcam ölçüsü kadar.

Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cayır Cayır Yağ Yakan Karışım
Yumuşacık Poğaça
Yulaflı Fit Puding
Borcam Böreği
Bisküvi Kurabiye
Sebzeli Samosa (Çıtır Çıtır)
Hdabla | © 2025 |