Kırpık Börek

Kırpık Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat

İç harcı;

  • Beyaz peynir

Kırpık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkaları rulo yapıp 2 cm kalınlığında kesiyoruz.
  2. Bütün malzemeyi karıştırıp hazırlıyoruz.
  3. Yağladığımız tepsiye yufkaların yarısını alta serpip sosun yarısını üzerine döküp iç harcımızı serpiyoruz ( ben beyaz peynir kullandım)
  4. Kalan yufkalarıda üzerine seripip yufkaların üzerine kalan sosumuzu döküp dolapta 1 saat dinlendiriyoruz.
  5. Fırında 170 -180 derecede 40 dk pişiriyoruz üzeri kızarana denk.

Kırpık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Sable Kurabiye
Tam Kıvamlı Şekerpare
Sütlaç (Nişastasız)
Crumble Muffin
Haydari
10 Dakikada Simit Poğaça
Hdabla | © 2025 |