Kırpık Börek
Kırpık Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
İç harcı;
- Beyaz peynir
Kırpık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkaları rulo yapıp 2 cm kalınlığında kesiyoruz.
- Bütün malzemeyi karıştırıp hazırlıyoruz.
- Yağladığımız tepsiye yufkaların yarısını alta serpip sosun yarısını üzerine döküp iç harcımızı serpiyoruz ( ben beyaz peynir kullandım)
- Kalan yufkalarıda üzerine seripip yufkaların üzerine kalan sosumuzu döküp dolapta 1 saat dinlendiriyoruz.
- Fırında 170 -180 derecede 40 dk pişiriyoruz üzeri kızarana denk.
Kırpık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






