Kırmızı Pancar Salatası

Kırmızı Pancar Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet ortaboy pancar
- 1 çay bardağı mısır
- 1 çay bardağından az ceviz
- 1 çay bardağı kornişon turşu
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı Pancar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pancarlarımızı soyup 4 e bölüyoruz ve yaklaşık 20 25 dk haşlıyoruz.
- Çatalla bastırıp haşlandığına emin olduğumuz pancarları bir kaba alıyoruz.
- Kornişon turşuları minik minik doğruyoruz ve salataya ekliyoruz.
- Cevizleri bıçakla doğruyoruz. Lakin çok inceltmiyoruz akabinde da bunu salataya ekliyoruz.
- Mısırımızı salataya ekliyoruz.
- Sos için limonu sıkıyoruz ve nar ekşisi, yağ ve tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- En son sos gerecimizi salataya ekleyip afiyetle yiyoruz.
Kırmızı Pancar Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





