Kırmızı Mercimek Çorbası

Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • Sıcak su

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkıyoruz.
  2. Üzerine küp doğradığımız kuru soğanı ve üzerinden çıkacak formda sıcak suyu ekleyerek ocağa alıyoruz. Pişiriyoruz.
  3. Mercimek pişerken öbür tarafta sıvı yağ ve unu kavuruyoruz.
  4. Üzerine baharatları ekliyoruz.
  5. Pişen mercimeğin üzerine bu sosu ek ederek tekrar kaynatıyoruz.
  6. Çırpma teli ile çırpıyoruz.
  7. Çorbamız servise hazır afiyet olsun.

Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Sıyırma
Balon Gibi Şişen Bazlama (Videolu)
Hatay Usulü Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek)
Az malzemeli Fit Browni (Un-Yağ-Şeker Yok)
Çıtır Kalamar Ve Tarator
Kış Salatası
Hdabla | © 2025 |